UHY undersøger skattetrykket i 53 lande

UHY undersøger skattetrykket i 53 lande

Danske borgere og virksomheder betaler i gennemsnit 48,6 % mere i skat til staten, end man gør i resten af verden. Det viser en undersøgelse fra UHY, et international netværk af revisions- og konsulenthuse, som inforevision er medlem af.

Nigeria har et skattetryk på 1,6 %

UHY har undersøgt 53 økonomier over hele verden og udregnet, hvor stor en procentdel af landenes bruttonationalprodukt (BNP), deres regeringer inddriver i skat. Med et skattetryk på bare 1,6 % af BNP har olielandet Nigeria et af de laveste, mens Danmark ligger i top med et skattetryk, der svarer til næsten halvdelen af landets BNP.

En hindring for vækst og konkurrence

Ifølge UHY er de høje skatter en hindring for vækst, fordi de bl.a. dæmper folks lyst til at investere. Med den stadigt stigende globalisering gør skattetrykket det desuden svært for lande som Danmark at konkurrere internationalt, mener UHY.

Se listen over de største og laveste skattetryk

Se, hvordan landene fordeler sig på listen, og læs mere om undersøgelsen på UHY’s hjemmeside.


Western European economies saddled with tax burden 40% higher than the global average

Western European countries are inhibiting their economies with tax burdens at least 40% heavier than both the global average and the average for neighbouring countries in Central and Eastern Europe, according to research by UHY, the international accounting and consultancy Network.

UHY examined 53 economies around the world, calculating what percentage of that country’s GDP is taken by the Government in tax.

See the entire list and learn more about UHY’s research.