20150417_fandreasen_2764Godt nytår 2017:
Hold hovedet koldt og hjertet varmt

Forord til infoupdate 2017
af Flemming Andreasen, managing partner i inforevision

2016 blev året, hvor ord som ’Brexit’ og ’Trumpism’ blev en del af vores ordforråd, og hvor de politiske panderynker verden over blev et par millimeter dybere. Nu, hvor vi er kommet på den anden side af både afstemningen i Storbritannien og valget i USA, hersker der fortsat usikkerhed om konsekvenserne både globalt og lokalt, og det vil selvfølgelig påvirke 2017.

Præsident Trump har bl.a. udtalt sig yderst skeptisk om frihandelsaftalerne. Det er bekymrende. USA er Danmarks tredjevigtigste eksportmarked, og danske virksomheder har investeringer for mere end 90 mia. kr. i USA. Lad os håbe, at erfaringerne fra tidligere valg også denne gang holder stik: At præsidenten drejer ind på en mere pragmatisk kurs, når pladsen i Det Hvide Hus er sikret. Med et snævert flertal på 52 % har briterne valgt at forlade EU. Et uventet resultat, og konsekvenserne af Brexit er stadig usikre, men lad os holde fingrene fra panikknappen. Storbritannien er stadig med i EU, indtil de får forhandlet sig til en aftale om at træde ud, så det bedste er at følge situationen og være klar til at agere, hvis den ændrer sig.

Herhjemme går det bedre med virksomhedernes bundlinje, viser en analyse fra Experian og FSR – danske revisorer. I foråret 2010, hvor finanskrisen var på sit værste, havde næsten halvdelen af de danske selskaber underskud. I dag er det reduceret til en tredjedel. Det er gode nyheder, og i inforevision genkender vi klart den udvikling.

Optimismen giver lyst til og mod på at videreudvikle det, der for mange af vores kunder ikke bare er en virksomhed, men også et livsværk og et hjertebarn. Vækst kræver kapital, og pengene er alt andet lige nemmere at rejse, når man kan fremvise et professionelt og revideret regnskab, som giver investorer, banker og samarbejdspartnere en høj grad af sikkerhed for, at virksomheden er pengene værd.

Derfor er der god grund til at tænke sig godt om, når virksomheden overvejer at fravælge revision. En tredjedel af de danske A/S’er, ApS’er og IVS’er bliver ikke længere revideret. Men en undersøgelse har vist, at revisor finder og retter væsentlige fejl i hvert fjerde indsendte regnskab.

Her i 2017 udvider vi vores domicil i Søborg for at få plads til endnu flere medarbejdere, der skal betjene vores stigende kundeportefølje, og vi mander op på alle områder – herunder i infotransactions, som er specialister i køb, salg og værdioptimering af virksomheder.

Vi har netop fejret 30 års jubilæum – tre årtier, hvor inforevision har udviklet sig fra et lille revisionsfirma til et revisions- og konsulenthus med p.t. 120 medarbejdere og en gennemsnitlig vækst på 10 % om året. Hele vejen har vi insisteret på høj faglighed, ligeværdigt samarbejde og ikke mindst den tætte, fortrolige kundekontakt. Vores fornemste opgave i forhold til vores kunder er at holde hovedet koldt og hjertet varmt – trods Brexit, Trumpism og en til tider usikker verden. Rigtigt godt nytår til alle.